Skip to main content
Nieuws

TotaalVERS is met zijn nieuwe volledig elektrische vrachtwagen klaar voor de toekomst

Door: 7 december 2022Geen reacties

TotaalVERS zet met de aanschaf van zijn eerste volledig elektrische vrachtwagen een grote stap in de verduurzaming van het bedrijf. Wij zijn constant bezig met de verduurzaming van TotaalVERS en in dit proces kan een elektrische vrachtwagen niet ontbreken, vertelt Ronald van der Leer.

TotaalVERS heeft gekozen voor een elektrische vrachtwagen, maar waarom?

Elektrische vrachtwagens hebben een stuk hogere energie efficiëntie dan ieder ander brandstof. Het opwekken en transporteren van elektriciteit is namelijk een stuk efficiënter dan bijvoorbeeld diesel. Een hoge energie efficiëntie betekent dat er minder energie verloren gaat tijdens de productie en transport. Er is dus in totaal minder energie nodig om een elektrische vrachtwagen vooruit te krijgen dan een diesel vrachtwagen.
De Dual Temp koelmotor, is volledig elektrisch en maakt hierdoor vrijwel geen geluid meer en kost een stuk minder brandstof dan de normale koelmotoren.

Een emissie loos voertuig betekent geen CO2 uitstoot. Er vind namelijk geen verbranding plaats in de motor. Dit is extra fijn als je bedenkt dat een vrachtwagen komt op veel plekken waar mensen ook zijn; stadscentra , snelwegen en regionale landwegen. Zo maakt TotaalVERS zich gereed voor een CO2 neutrale stadsdistributie.
Een elektrische vrachtwagen is stiller dan een diesel- of benzine vrachtwagen. Hierdoor is er minder geluidsoverlast voor mens en natuur langs snelwegen en in stadscentra. Uiteindelijk heeft dit een positieve impact op onze leefomgeving en de biodiversiteit.

Deze punten zijn voor onze klanten erg belangrijk, zo zullen wij bij onze klanten minder geluid maken, wat voor de bewoners erg prettig is.

De vrachtwagen heeft een actieradius van 250 km. Dit is voor ons als regionale leverancier genoeg om verschillende klanten zonder tussendoor opladen te kunnen voorzien van de lekkerste maaltijden en hun boodschappen.

In het 1e kwartaal van 2023 wordt de vrachtwagen geleverd en dan gaat TotaalVERS er vol trots de weg mee op. ‘’We zullen voornamelijk de klanten dichtbij Spijkenisse gaan bevoorraden met deze vrachtwagen om te ervaren hoe de vrachtwagen in elkaar steekt, zodat we kunnen inspelen op de mogelijke actieradius en de vrachtwagen zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten, vertelt Ronald van der Leer.

Zo werkt TotaalVERS verder aan verduurzaming.

Laat een reactie achter