Eén van onze lokale telers is Chris den Ouden. In 1923 startte opa Jan den Ouden met het kweken van groenten onder plat glas. Sinds 1992 is de familie den Ouden gevestigd op de huidige locatie in Poortugaal waar het de beschikking heeft over een kas van 18.500 m2. In 2010 nam Chris het bedrijf over van zijn voorgangers.

Waar de familie den Ouden zich voorheen richtte op het verbouwen van verschillende soorten groenten als tomaten, spinazie, andijvie en sla heeft het nu de volledige focus op paprika’s. Chris den Ouden is voornamelijk gespecialiseerd in rode paprika’s, naast de rode paprika’s teelt hij ook op kleinere schaal andere kleuren en soorten.

Chris heeft een hart voor kwaliteit en probeert zo duurzaam mogelijk te telen. Door de kleinschaligheid van de kwekerij worden de meeste werkzaamheden nog met de hand verricht. In grotere kwekerijen worden het zelfde soort handelingen machinaal verricht.

Door het vele handwerk levert Chris den Ouden een prachtig product af. “Het feit dat ik nog nooit binnenrot heb gehad in mijn paprika’s is dan ook uniek” geeft Chris aan. Het mooie aan het bedrijf vindt Chris de maatschappelijke insteek. Hij wil iets terug geven aan de inwoners van Poortugaal. Dit doet hij door middel van het openstellen van de kwekerij tijdens Kom in de Kas, deur verkoop en zijn sfeertuin waarin hij workshops geeft.

Dagelijks levert Chris zijn paprika’s bij TotaalVERS waardoor er altijd sprake is van verse producten. Op dit moment neemt TotaalVERS ongeveer 10% van de gehele oogst van Chris af.

Chris den Ouden is Global GAP- en GRASP gecertificeerd.