Schouwse Kers is gevestigd in het Zeeuwse Dreischor (Schouwen-Duiveland). Het dorp staat vooral bekend vanwege de mooie kerk in combinatie met de gracht en de ring daaromheen.

Het bedrijf is een echt familiebedrijf met inmiddels een ruime historie! In 1999 is de familie verhuist van Serooskerke naar de in Dreischor gelegen boerderij ‘Hoeve de Hond’. In het begin werd de combinatie gemaakt tussen akkerbouw en het houden van vee, inmiddels ligt de volledige focus op de akkerbouw!

Het bedrijf staat sinds 2010 onder leiding van Maarten en Leendert, de derde generatie van het familiebedrijf.

Toen in 2010 Maarten en Leendert de leiding van de boerderij overnamen werden de eerste kersenbomen geplant. ‘’Maarten houdt zich voornamelijk bezig met het telen van de kersen en Leendert richt zich volledig op de pootaardappelen, je kunt maar een aantal dingen goed doen en daarom hebben wij er duidelijk voor gekozen om beide onze eigen verantwoordelijkheden te dragen!’’

Tijdens zijn studie richtte Maarten zich al volledig op de teelt van zoete kersen. Door deze opgedane kennis in combinatie met het feit dat het volledige teeltproces in eigen beheer is, heeft Maarten direct invloed op de kwaliteit van het eindproduct!

Door veel tijd en energie te besteden aan het onderhouden van de kersenboomgaard kan de Schouwse Kers zich onderscheiden op kwaliteit en daarmee een onderscheidend product bieden aan consumenten. Jaarlijks worden er verschillende rassen aangeplant om de klanten zo lang als mogelijk te kunnen voorzien van zoete en sappige kersen. Ook is er voor gekozen om de volledige boomgaard te voorzien van een overkapping zodat de kersen worden beschermd tegen regen, hagel en vogels. Ook hoeft er door de overkapping minder gebruik gemaakt te worden van bestrijdingsmiddelen waardoor de kersen van een nog betere kwaliteit zijn en de natuur minder belast wordt!

‘’Als bedrijf genieten wij ervan als eindgebruikers met een lach kunnen vertellen dat ze hebben genoten van de kersen en dat deze de lekkerste zijn die zij ooit hebben geproefd!’’

Middels de samenwerking met TotaalVERS tracht Schouwse Kers een nog grotere doelgroep te bereiken met als doel meer mensen laten genieten van de kersen. Het prettige aan de samenwerking met TotaalVERS is dat zij, net als wij, streven naar het beste voor de klant!