Zonnehoeve Akkerbouw is gespecialiseerd in de teelt van sperziebonen, aardappelen, uien, graan en suikerbieten. Ons familiebedrijf kent een lange traditie. Wij zijn al sinds 1937 actief in de landbouw. Sinds 2008 staat de vierde generatie aan het roer, onder leiding van Krijn in ’t Veld en zijn vrouw Liesbeth. Krijn groeide op tussen de aardappelen en sperziebonen en weet, naar het voorbeeld van zijn vader, wat hard werken is. ‘Met je voeten in de klei en met je handen uit de mouwen’ is op zijn lijf geschreven.

Sinds 1987 telen wij sperziebonen en zijn ons steeds verder gaan specialiseren in de teelt van dit gewas.

Graag willen wij u meenemen in de verschillende stappen tijdens de teelt van de sperziebonen;

Stap 1: Zaaien
Van 15 april tot 1 augustus worden de sperziebonen om de vier dagen ingezaaid. Op deze manier bieden wij het hele seizoen een verse oogst. Voor het zaaien maken wij gebruik van onze geavanceerde zaaimachine met GPS. De rijafstand bedraagt minimaal 50 centimeter, voor een optimale winddoorlatendheid. Dit verkleint de kans op ziekten en plagen. Bestrijdingsmiddelen zijn hierdoor vrijwel overbodig en ook dit komt de kwaliteit van de sperziebonen ten goede. Tijdens het zaaien passen wij tevens plaatsspecifieke bemesting toe.

Stap 2: De natuur
De kleigrond in de Hoeksche Waard is ideaal voor de bonenteelt en dat proeft u. Na het zaaien laten wij het werk vooral aan de natuur over. Uiteraard helpen wij de natuur een handje als dit nodig is. Bijvoorbeeld in geval van extreme droogte. De planten krijgen bij ons precies de behandeling die ze nodig hebben. Doordat wij over eigen machines beschikken kunnen wij snel en efficiënt inspelen op de weersomstandigheden. Het resultaat: smaakvolle en knapperige sperziebonen.

Stap 3: Oogsten
Onze sperziebonen komen elke dag vers van het land. De sperziebonen worden dagelijks machinaal geplukt, gewassen, gesorteerd en met de hand nagelezen. Dit alles onder de strengste kwaliteitseisen en volledig in eigen beheer. Vervolgens worden de sperziebonen verpakt conform de wensen van de klant, inclusief certificeringen en eventuele barcodes. Wij bieden verschillende verpakkingsoplossingen, van bulk tot diverse formaten geperforeerde flowpack.

Stap 4: Koelen
Voordat de sperziebonen op transport gaan, worden ze in onze geavanceerde opslagunit teruggekoeld naar zes graden. Snel en efficiënt terugkoelen verbetert de houdbaarheid van de sperziebonen. Ook dit doen wij volledig in eigen beheer. Wij staan voor kwaliteit, gedurende het gehele proces van het land naar de klant.

Wist u dat:
150 gram sperziebonen slechts 31 Kcal bevatten!

Sperziebonen rijk zijn aan vitamine C en A!

‘’Voor ons is een korte keten zeer belangrijk. Wij streven ernaar om de weg van land naar klant zo kort mogelijk te houden. Hierdoor is het product wat uiteindelijk bij de consument op het bord ligt zo vers mogelijk, en dit betekent uiteraard een lekkerder, maar ook gezonder product.’’

Zonnehoeve Akkerbouw is Global GAP gecertificeerd.