Eén van onze streekleveranciers is Bergwerff Vlees uit Barendrecht. In 1926 startte Bergwerff’s slagerijen als winkelslager in de dorpskern van Pernis. In de jaren daarna is de onderneming uitgegroeid van een klein filiaal bedrijf uit de regio, naar leverancier van vlees, vleeswaren, kip, wild en gevogelte, en kaas ten behoeve van de Horeca, Zorginstellingen, Hotellerie, Cateraars en Grootverbruikers.

De derde en inmiddels vierde generatie, blijft op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden om de relaties met de trouwe klantengroepen te kunnen blijven bedienen, door in te spelen op trends en ontwikkelingen in de snel veranderende markt.

Om de groei het hoofd te kunnen bieden is de locatie in Pernis omgetoverd naar een werkplaats voor de traditionele zouterij en rokerij. Hier worden dagelijks producten als rauwe en gekookte Casselerrib, Elzassers koteletten, rookvlees en droog gezouten varkensspek gemaakt. Daarnaast is er sinds 2012 een locatie in Barendrecht geopend waar al het verse vlees wordt verwerkt, de productie van gegaarde artikelen plaatsvindt en een ambachtelijke worstmakerij aanwezig is. Niet alleen gehakt producten in alle vormen worden hier vers en op recept gemaakt, maar ook nog echte worstsoorten zoals palingworst, boterhamworst, grilworst en gekookte worst etc.

“Het slagersvak is in onze ogen één van de mooiste beroepen die er zijn. Het feit dat wij veel de producten nog zelf maken, maakt ons trots.”

“Bergwerff levert sinds het eerste uur vlees en vleeswaren aan TotaalVERS. Door de samenwerking met TotaalVERS is het mogelijk om in één stop meerdere relaties van dienst te kunnen zijn.  TotaalVERS en Bergwerff zijn twee regionale spelers met grote ambities met zorg voor mens en product.”

De vleeswaren die volledig uit eigen worstmakerij, zouterij en rokerij komen, zijn gekookte casselerrib, gerookte elzasser rib en kotelet, boterhamworst, palingworst, gekookte worst, zeeuws en Provençaals spek, runder en kalfs rosbief, kalfs fricandeau, gevulde kalfsborst, grillworst, runder rookvlees, varkens fricandeau, rauwe ham, boerenachterham en procureur rollade.

Bergwerff Vlees is HACCP en SKAL gecertificeerd en zal uitgebreid worden met het FSCC 22000 certificaat.