Eén van onze streekleveranciers is Eibaar uit Den Bommel. Sinds de jaren dertig van de vorige eeuw is familie de Baar actief op de boerderij aan de Tilsedijk. Sjef en Hanneke de Baar zijn inmiddels de derde generatie die samen met hun kinderen de boerderij in al haar facetten mogen beleven.

In 2004 namen zij het bedrijf over dat toen bestond uit akkerbouw- en een vleeskuikentak. De vleeskuikenstal werd in het jaar van overname omgebouwd naar een leghennenstal met vrije uitloop. Om te kunnen blijven groeien werd er in 2011 een tweede vrije uitloopstal bijgebouwd.

In 2011 startte Sjef en Hanneke met hun eigen merk ‘Eibaar’ waarmee de verkoop van de Eibaar-eieren een feit was. ‘Eibaar’ sloeg aan en om een slag te kunnen maken werd er begin 2015 een nieuwe sorteerruimte gebouwd met daarin een sorteermachine waardoor de eieren automatisch verpakt kunnen worden.

Vanaf het begin richtten Sjef en Hanneke zich op een onderscheidend product wat inhoudt dat alle eieren afkomstig van ‘Eibaar’, vrije uitloopeieren zijn.

Door de kleinschaligheid van ‘Eibaar’ kunnen er zeer verse eieren aangeboden worden die voller zijn van smaak en langer houdbaar zijn. Daarnaast hebben de kippen van ‘Eibaar’ een onbehandelde snavel. Dit betekend dat ze het puntje aan hun snavel mogen houden. Bij ‘Eibaar’ wordt er al bijna 10 jaar gewerkt zonder antibiotica, wel zo gezond!

De kippen krijgen NonGMO voer, wat inhoudt dat het voer niet genetisch is gemanipuleerd.

‘Eibaar’ is VLOG (NonGMO), KAT en IKB gecertificeerd. Daarnaast beschikt ‘Eibaar’ over de certificaten om de eieren op locatie te mogen sorteren en verpakken.