In 1983 startte Ernst en Jacomine met hun zuivelboerderij.
Vanuit hun passie zijn ze gaan nadenken over hoe ze van hun melk andere producten konden gaan maken. Na het vele denken begonnen ze in 1990 met het bouwen van een kleine zuivelbereidingsruimte op de boerderij. Daar begonnen zij met het maken van karnemelk, yoghurt, toetjes en roomboter. In de beginjaren brachten Ernst en Jacomine alle producten nog zelf naar de klanten. Inmiddels liggen de producten van Den Eelder in verschillende supermarkten in Nederland.
In dertig jaar tijd groeide Den Eelder van een regulier melkveebedrijf naar 500 koeien en 10 miljoen liter melkverwerking per jaar. Den Eelder Zuivel geeft hun koeien zoveel mogelijk ruimte en daarom mogen de koeien zelf bepalen wanneer ze naar buiten gaan, willen eten of gemolken willen worden.
Bij TotaalVERS hebben we er voor gekozen om ons te richten op melk, yoghurt en vla producten.
Den Eelder is FSSC22000, Echte Boerderijzuivel, Red de rijke weide en Vogelbescherming gecertificeerd.