Skip to main content
Nieuws

Het Groene Hart Vlees

Door: 7 december 2017augustus 30th, 2021Geen reacties

Sinds begin november hebben wij een mooi streekproduct toegevoegd aan ons streekassortiment, ‘het Groene Hart Vlees’.

Om meer over dit vlees te weten te komen brachten wij samen met het keuken team van De Zellingen en onze slager een bezoek aan de koeien en de leverancier in het Groene Hart.

Vroeg in de ochtend verzamelden we in de uitbeenderij waar we werden ontvangen met een kop koffie, daarna kregen we een zeer interessante rondleiding. In de uitbeenderij worden delen van de koe verwerkt tot de technische delen die de slager binnenkrijgt om te verwerken tot de eindproducten zoals wij die als consument kennen.

Tijdens de rondleiding vertelde de slager ons ook waar ’het Groene Hart Vlees’  nou precies voor staat.

‘’Het Groene Hart vlees staat voor vlees met een verhaal, het vee is uitsluitend vrouwelijk en geboren en getogen in het Groene Hart.

Het mooie aan deze koeien is dat het dubbeldoel koeien zijn. Eerst hebben de koeien een carrière als melkkoe. Op het moment dat de koeien na een aantal jaar minder melk gaan geven sluiten ze deze carrière af en beginnen ze aan een nieuw avontuur. Ze krijgen een nieuwe verblijfplaats waar ze worden klaargemaakt tot een volwaardige vleeskoe, dit duurt ongeveer nog 120 dagen. Het nieuwe aangezette vlees is heerlijk zacht en heeft een mooie volle smaak.’’

Om meer te weten te komen over hoe de koeien opgroeien bezochten we na de rondleiding door de uitbeenderij nog een tweetal veehouders, hier kregen we tekst en uitleg over hoe het leven van een melk- en vleeskoe er nou precies uitziet.

Al met al een mooi Hollands product met een mooi verhaal dat tegen een scherpe prijs te bestellen is via onze webshop.