Skip to main content
Nieuws

Interview Richard van Herwaarden

Door: 5 februari 2019augustus 30th, 2021Geen reacties

Misschien kennen jullie ze al, misschien hebben jullie nog nooit van ze gehoord maar in deze nieuwsbrief stellen we weer een medewerker aan jullie voor!

Deze editie van de nieuwsbrief is het de beurt aan Richard van Herwaarden. Om meer over Richard te weten te komen stelde we hem een paar vragen!

Hoi Richard, vertel eens wat over jezelf..?
Mijn naam is Richard van Herwaarden en ik ben 49 jaar jong! Ik ben geboren in Rotterdam, ben woonachtig in Brielle, heb twee volwassen dochters en heb twee kleinkinderen.

Van 1995-2013 ben ik zelfstandig ondernemer geweest en heb ik een eigen AGF-speciaalzaak gehad. Na deze tijd ben ik ongeveer drie jaar als zelfstandige werkzaam geweest in de horeca.

Sinds augustus 2015 ben ik werkzaam bij TotaalVERS in de groentensnijdeij.

Wij kennen jou als Richard de verantwoordelijke uit de groentensnijderij maar wat houdt die functie nou precies in?
Mijn functie als leidinggevende van de groentensnijderij is divers en uitdagend. Zo ben ik verantwoordelijk voor het aansturen en controleren van de 12 medewerkers in de snijderij met als doel het waarborgen en behalen van de gewenste kwaliteit. Sinds ik werkzaam ben bij TotaalVERS vind ik dat we daar de laatste tijd mooie stappen in maken!

Daarnaast ben ik bezig met productontwikkeling en proberen wij met het gehele team de snijderij van TotaalVERS naar een nog hoger niveau te tillen.

In de snijderij wordt er hard en veel gewerkt. Wij produceren zes dagen in de week en de werktijden variëren tussen 03:30 en 19:00 uur. Uiteraard worden de werkdagen opgesplitst in verschillende diensten zodat er niemand van vroeg in de morgen tot ‘s avonds laat aan het werk is!

Dat klinkt als een uitdagende job! Wat vind jij zo leuk aan het werken bij TotaalVERS?
Het leuke aan het werken bij TotaalVERS is ten eerste het werken met verse producten, als tweede de waardering die ik krijg en als derde de vrijheid die wij in de snijderij krijgen om er iedere dag weer iets moois van te maken!

Als leidinggevende vind ik het toch wel de grootste uitdaging om iedere dag weer alle medewerkers gemotiveerd te krijgen!

Nu ben jij als verantwoordelijke iedere dag bezig met het verwerken van alle orders van de klanten van TotaalVERS. Wat is leuk om onze klanten te vertellen over dit proces?
In de groentensnijderij wordt er 6 dagen per week gewerkt. Iedere dag wordt dezelfde structuur aangehouden in de manier van werken. Twee medewerkers beginnen in een vroege dienst, die beginnen dus al om 03:30 uur. Zij beginnen met het verwerken van de eerste vracht en starten daarna met het snijden van groenten. Ongeveer twee uur later sluit de rest van het team aan.

In de groentensnijderij wordt iedere week ongeveer 25000 kilo aan producten verwerkt. Het grootste deel hiervan wordt machinaal gesneden. Bij TotaalVERS bepaalt de klant hoe zij willen dat een product gesneden wordt. Wij kunnen producten in blokvorm snijden, julienne snijden en in allerlei verschillende maatvoeringen variërend van 2 millimeter tot en met 30 millimeter. Als het machinaal niet haalbaar is dan snijden wij het gewoon met de hand zoals bijvoorbeeld grove stukken paprika.

Hetgeen ik belangrijk vind is dat we bij iedere klant de kwaliteit afleveren die zij verwachten en dat wij dat intern op een veilige manier kunnen doen. De veiligheid van de medewerkers is uiteindelijk natuurlijk ook zeer belangrijk!