Skip to main content
Nieuws

Interview Wilco Roozeboom

Door: 26 april 2018augustus 30th, 2021Geen reacties

Misschien kennen jullie ze al, misschien hebben jullie nog nooit van ze gehoord maar in deze nieuwsbrief stellen we weer een medewerker aan jullie voor!

Wilco Roozeboom is één van de chauffeurs die dagelijks vroeg uit de veren gaat om alle boodschappen en maaltijden op tijd bij onze relaties af te leveren. Voordat Wilco als chauffeur aan het werk ging was hij al een tijdje werkzaam als orderpicker bij TotaalVERS.

Om meer te weten te komen over Wilco stellen we hem vandaag een paar vragen!

Hoi Wilco, vertel eens wat over jezelf..?
Hallo, mijn naam is Wilco Roozeboom. Ik ben 23 jaar oud en woon samen met mijn (nu nog) vriendin in Zoetermeer. Sinds een tijdje zijn we verloofd en in februari 2019 gaan we trouwen! In mijn vrije tijd vind ik het leuk om bezig te zijn met auto’s en het spelen van computerspelletjes.

Mijn werkzame leven bij TotaalVERS begint in 2014 toen ik een mail van het uitzendbureau kreeg dat er bij TotaalVERS voor 40 uur per week een orderpicker werd gezocht. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen en sindsdien werk ik bij TotaalVERS.

Het orderpicken heb twee jaar lang met veel plezier gedaan. Na twee jaar merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. In de tussentijd ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die goed bij mij zou passen. Het transport heeft mij eigenlijk altijd wel geïnteresseerd. Van kleins af aan vond ik vrachtwagens, bussen en treinen al geweldig!

Uiteindelijk heb ik mij ingeschreven bij het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam voor de opleiding ‘Chauffeur Goederenvervoer’. TotaalVERS is een erkend leerbedrijf dus ik heb aan m’n leidinggevende gevraagd of ik bij TotaalVERS stage kon lopen en dat kon. In mijn stageperiode mocht ik op een kleine vrachtwagen rijden waar ik m’n alleen B rijbewijs voor nodig had.

Sinds ik mijn examen heb gehaald in augustus 2017 van m’n C, CE en code 95 ben ik de kersverse chauffeur van TotaalVERS en rijd ik rond op de vrachtwagen!

Je kan wel zeggen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt.

Wij kennen jou als Wilco de chauffeur maar wat houdt die functie nou precies in?
Mijn functie in het kort is het vervoeren van boodschappen en maaltijden richting de klanten van TotaalVERS, maar dat is natuurlijk niet alles. Bij het afleveren van de goederen registreer ik hoeveel rolcontainers en kratten ik bij de klant afgeleverd heb en hoeveel ik er mee retour neem. Daarnaast zorg ik er voor dat de goederen op de juiste tempratuur bij de klant afgeleverd worden. Zo moeten bijvoorbeeld koelproducten aangeleverd worden op een tempratuur die lager is dan 7 graden, bij diepvriesproducten is dit zelfs -20 graden.

Op de weg zorg ik dat ik me aan de verkeersregels houd en probeer ik zo veilig en prettig mogelijk te rijden voor mijzelf maar natuurlijk ook voor mijn mede weggebruikers.

Wist u eigenlijk dat wij inmiddels met 12 vrachtwagens onze goederen afleveren, dat er in de vrachtwagens waar wij mee rijden 28 tot 32 rolcontainers passen en dat alle vrachtwagens zowel een ochtend als een middagroute hebben? Dat zijn toch best een hoop containers die wij dagelijks afleveren!

Dat klinkt als een uitdagende job! Wat vind jij zo leuk aan het werken bij TotaalVERS?
Wat ik leuk vind aan mijn werk bij TotaalVERS is dat er eigenlijk geen enkele dag het zelfde is. Ik vind het belangrijk dat onze klanten echt tevreden zijn! Voor mij houdt dat in dat ik de boodschappen en maaltijden op de juiste tijd en op een zorgvuldige manier bij de klanten aflever!

Zo nu en dan krijg ik bij een klant een kopje koffie of iets lekkers als dank dat ik de goederen weer afgeleverd heb, dat zijn de kleine dingentjes die het werk zo tof maken! Daarnaast vind ik het leuke aan werken bij TotaalVERS dat we allemaal gelijk zijn en we allemaal op onze eigen manier een steentje bij kunnen dragen aan de toekomst van TotaalVERS.

Nu zie jij als chauffeur iedere dag al dat eten en drinken voorbij komen. Wat zou jij onze lezers nou eens willen adviseren om uit te proberen?
Dat vind ik een lastige vraag! Ik heb heel veel positieve reacties gehoord over het afgelopen paasmenu maar als ik de lezers een goed advies zou mogen geven dan zou ik de verse jus d’orange is uitproberen!