Skip to main content
Nieuws

Een kijkje in de keuken van Cedrah!

Door: 26 april 2018augustus 30th, 2021Geen reacties

Afgelopen maand brachten wij een bezoek aan de productiekeuken van Cedrah in Rotterdam. Al een aantal jaar is Cedrah een relatie van TotaalVERS waar we zeer trots op zijn!

Cedrah biedt in Zeeland en Zuid-Holland wonen, zorg en diensten aan ouderen die bewust kiezen voor een organisatie met een reformatorisch identiteitsprofiel. Hoogwaardige zorg en persoonlijke aandacht staan binnen deze organisatie centraal.

Bij Cedrah wordt er volledig zelf gekookt. Francois Vane is het hoofd van de productiekeuken en voorziet samen met zijn team alle locaties van de warme maaltijd. Het mooie aan de samenwerking tussen Cedrah en TotaalVERS is dat wij zowel alle goederen leveren voor de productiekeuken als alles op het gebied van eten en drinken op de zorglocaties. Doordat TotaalVERS alle locaties aandoet hebben wij de afspraak gemaakt dat TotaalVERS ook de logistiek rond de maaltijden richting de zorglocaties organiseert.

Het feit dat er bij Cedrah in een productiekeuken gekookt wordt en deze maaltijden vervolgens verdeelt worden over de verschillende locaties betekent niet dat de bewoners beperkte keuze hebben in wat ze eten. De locaties geven zelf aan wat ze op het menu willen hebben. Zo hebben de bewoners de keuze uit verschillende maaltijden die variëren van Hollandse pot tot Oosterse gerechten.

‘’Het mooie van zelf koken is dat je korte lijnen hebt met je bewoners en daardoor feedback direct kan verwerken in je product! Door goed te luisteren naar je bewoners kan je meer naar hun smaak koken en zie je dat de bewoners ook daadwerkelijk meer gaan eten!’’

In de zoektocht naar verbetering kwam Cedrah afgelopen zomer tijdens een van de evenementen van TotaalVERS in contact met de aardappelen van Boerderijfriet uit Goudswaard. Vers van het land, 100% aardappel, geen toevoegingen en echte streekproducten.

Sinds deze maand is Cedrah volledig overgestapt op de streekproducten van Boerderij Friet.

‘’Dat er geen stoffen worden toegevoegd in de panklare aardappelen van Boederij Friet is terug te zien in het feit dat ik van de 50 kilo aardappel na het koken nog 45 kilo overhoudt, dit was voorheen ongeveer 39 kilo! Daarnaast is de smaak ook aanzienlijk verbeterd!’’

De verse kook aardappelen van Boerderij Friet zijn verkrijgbaar in een zak van één kilo en in een zak van vijf kilo. Daarnaast biedt Boerderij Friet ook verse friet aan die verkrijgbaar zijn in dezelfde verpakkingseenheden.

De zoektocht van TotaalVERS naar mooie streekproducten en de zoektocht naar verbetering en kwaliteit in de keuken van Cedrah sluiten perfect op elkaar aan!