Eén van onze lokale leveranciers is IntHout Vis uit Zuid-Beijerland.

IntHout Vis is in 2018 gestart door Marcel in ‘t Hout om een ambachtelijk en dagvers alternatief te bieden voor machinaal gebakken vis. Bij IntHout Vis wordt de vis nog ouderwets met de hand gebakken. Er wordt gewerkt vanuit een splinternieuwe locatie in Zuid-Beijerland.

Het bedrijf is gestart in 2018, maar het bakken van vis doet deze derde generatie visbakker al veel langer. Rond zijn vijftiende bakte hij zijn eerste visjes in de viskraam van zijn vader op de Rotterdamse markten. Vis bakken is een ambacht. Al drie generaties wordt er volgens hetzelfde vertrouwde familierecept gebakken.

Na een studie Economie besloten om niet in de voetsporen van zijn vader te treden op de markt. Het ondernemerschap bleef echter wel trekken en ook de vis. Langzaamaan groeide het idee om de vis zoals die gebakken werd op de markt voor een veel breder publiek beschikbaar te maken. Na wat experimenteren is het uiteindelijk gelukt om gebakken vis te ontwikkelen die zelf eenvoudig afgebakken kan worden waar en wanneer je maar wilt, maar dan wel even lekker is als net uit de pan bij de viskraam. En dat met behoud van het traditionele familierecept.

Vooral de combinatie met de zorg bleek een goede te zijn. “Wij zien onszelf niet als leverancier maar als een verlengstuk van de keukens van onze klanten. Vanaf het begin krijgen we veel positieve reacties op de kwaliteit van onze vis en daar zijn we maar wat trots op. Werken voor de zorg geeft voor ons extra betekenis aan het werk dat we doen. We genieten oprecht als we horen dat mensen al uit kijken naar de volgende keer dat onze vis op het menu staat.”

De samenwerking met TotaalVERS past vanaf het begin al heel goed. De persoonlijke aanpak, de korte lijnen en de aandacht voor kwaliteit zijn kenmerkend voor de onderlinge relatie. TotaalVERS biedt een uniek distributienetwerk om dagverse producten op grote schaal aan te kunnen bieden. Dit stelt ons in staat ons volledig te richten op de kwaliteit van onze producten. De korte afstand tussen beide bedrijven (Zuid-Beijerland en Spijkenisse) zorgt voor flexibiliteit en biedt de mogelijkheid om op een duurzame wijze dagelijks te leveren.