Eén van onze streekleveranciers is zorgboerderij De Buytenhof uit Rhoon. Marianne en Ad Visser runnen samen met hun zoon Wiard de boerderij. Sinds 1896 bewerkt de familie Van den Hoek het land aan de Rijsdijk. Jan van den Hoek legt als eerste boer in IJsselmonde een struikboomgaard aan. Zijn kleindochter Marianne en haar man Ad Visser hebben met hulp van veel vrijwilligers De Buytenhof gevormd tot een open en gastvrij boerenzorgbedrijf.

De appels en peren die bij TotaalVERS worden geleverd, worden op een reguliere wijze geteeld met een natuurlijk evenwicht als uitgangspunt. De overige gewassen als pompoen, aardbeien, boerenkool en aardappels worden zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen verbouwd.

Het agrarische deel van het bedrijf ligt tegenwoordig in handen van zoon Wiard.

‘’Als kind wist ik al dat ik later in het familiebedrijf wilde gaan werken. Wat ik zo mooi vind aan het boeren bestaan is het zien opgroeien van de gewassen en het bewerken van de grond! Als kind trokken de machines mij al aan en vond ik het prachtig om op een trekker te rijden!’’

Zorgboerderij De Buytenhof heeft als doel om alle producten lokaal af te zetten. Door de samenwerking met TotaalVERS kan De Buytenhof nog beter aan deze doelstelling voldoen.

‘’Het is leuk om positieve reacties te horen over de appels en peren van TotaalVERS wetende dat ze afkomstig zijn van onze eigen boerderij!’’

Naast het verbouwen van groenten en fruit heeft De Buytenhof ook een bloementuin, een boerderijwinkel en een theeschenkerij. Op het bedrijf werken vrijwilligers die dit voor hun plezier doen maar ook mensen met burn-out klachten en werkzoekenden.