Eén van onze lokale telers is Floris van der Linden (46) uit Oud-Beijerland. Floris is een van de vier komkommertelers achter Green Diamonds. Meer dan twaalf jaar geleden spraken zij de wens uit het verschil te willen maken in de teelt en afzet van komkommers. Met product van een superieure kwaliteit, een langere houdbaarheid en een merkbaar betere smaak, is Green Diamonds daar volgens Floris van der Linden goed in geslaagd.

Floris is een typische ‘vader-op-zoon’ ondernemer, zo geeft hij zelf aan. Hoewel hij op jonge leeftijd nog twijfelde over een toekomst in de tuinbouw, ging hij zich na verloop van tijd toch thuis voelen in de business waarin niet alleen zijn vader en oom maar ook zijn opa en overgroot opa actief waren. Eerst met plat glas, later met staande kassen.

Samen met zijn collega-telers had Floris het sterke geloof dat er een markt was met interesse in een betere kwaliteit komkommers. “Wij wilden niet het ene moment goede komkommers leveren en het andere moment iets mindere. Daarom kozen wij er nadrukkelijk voor om ons enkel door te ontwikkelen in het hogere segment. Door middel van hoge draad teelt, pionieren met komkommerrassen en onvoorwaardelijke aandacht voor smaak, voedselveiligheid en duurzaamheid, streven we samen naar een perfect en verantwoord product.

Wij zijn trots op ons product omdat het werkelijk nooit teleurstelt. Onze komkommers zijn goed van smaak en uiterlijk. Bovendien zijn ze langer houdbaar doordat ze geteeld worden via het hoge draad principe. Hierbij groeien de komkommers allemaal aan de stam van de plant en niet aan de ranken. Ze groeien in volgorde uit, in plaats van allemaal tegelijk en daardoor zijn ze sneller volgroeid en langer houdbaar.

De samenwerking met TotaalVERS past precies bij Green Diamonds. TotaalVERS is bij uitstek een bedrijf dat op zoek is naar een goede kwaliteit voor hun klanten. De korte afstand tussen onze bedrijven (Oud-Beijerland-Poortugaal) is goed voor de flexibiliteit en snelheid in de samenwerking, versheid van het product en heeft een duurzaam aspect, er worden immers geen extra kilometers met het product gemaakt. Doordat de verkoop van Green Diamonds komkommers rechtsreeks voor de telers gedaan wordt zijn er geen tussenschakels wat resulteert in een optimale versheid en eerlijke prijsvorming.

Floris van der Linden is Global GAP en Tesco Nature gecertificeerd.