Eén van onze streekleveranciers is Verschuren Broccoli uit Raamsdonk.

Als Peter en Martijn in 1995 nog studenten zijn, starten zij naast hun studie met het telen van Broccoli. Wat in 1995 start met een teeltoppervlakte van 1 hectare ontwikkelde zich al snel tot een teeltoppervlakte van 10 hectare in 1997. In deze jaren experimenteren Peter en Martijn met het telen van verschillende gewassen als prei, Chinese kool en frambozen. Het telen van deze gewassen blijft bij experimenteren omdat het na een aantal jaren blijkt dat deze gewassen niet voor de gewenste rentabiliteit zorgen.

Inmiddels teelt Verschuren Broccoli op een oppervlakte van 50 hectare. Peter en Martijn hebben zichzelf als doel gesteld om het grootste deel van de oogst rechtstreeks te verkopen aan groothandels en producenten. Verschuren Broccoli teelt van mei tot en met half november en behaalt hierin een opbrengst van ongeveer 950 ton, oftewel 150.000 colli. Gezien de omvang van de oogst blijft het rechtstreeks verkopen een uitdaging.

Als broccoliteler onderscheidt Verschuren Broccoli zich met haar focus op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo wekt Verschuren Broccoli sinds 2013 stroom op middels 290 zonnepanelen en stellen zij een deel van hun land ter beschikking om te picknicken en te wandelen.

Verschuren Broccoli heeft de wens om steeds meer product te verkopen middels de lokale markt en daadwerkelijk inzicht te hebben in wie de eindgebruiker is. ‘’Doordat TotaalVERS veel aandacht schenkt aan haar streekleverancier en de broccoli op verschillende manieren aan haar eindgebruikers aanbiedt zien wij in hun de ideale partner om onze producten lokaal te vermarkten’’.

Verschuren Broccoli levert meerdere malen per week bij TotaalVERS, deels verpakt en deels onverpakt.

Verschuren Broccoli is Global CAP, GRASP en Planetproof gecertificeerd.