Eén van onze lokale leveranciers is Stoverij Ranfru. In 1990 startte Gijsbert van Randwijk zijn fruitteeltbedrijf in de Mariapolder in Strijensas. Hier start hij met de teelt van Hollandse stoofperen Gieser Wilderman, Saint Rémy en zoete kersen.

Zes jaar later, in 1996, gaat Ranfru van start met de ambachtelijke bereiding van stoofperen en aanverwant fruit. Zo worden stoofperen geschild, gestoofd en verpakt tot panklaar of serveerklaar, gekoeld stooffruit.

Ranfru beheert de gehele keten, van duurzame teelt tot contractteelt, van ambachtelijk schillen, langzaam stoven, op smaak brengen tot verpakken.

Zo kan de hedendaagse gemaksconsument thuis of buitenshuis genieten van authentiek gestoofde Hollandse stoofperen, stoofappels, appelmoes en tutti frutti met herkomstgarantie.

TotaalVERS was bij de start van Ranfru één van de eerste afnemers. Samen zorgen we ervoor dat de klanten van TotaalVERS verse en overheerlijke stoofperen, stoofappels en overige stoofproducten ontvangen. TotaalVERS en Ranfru onderstrepen dezelfde waarde: ambachtelijke producten bereidt met vakmanschap en passie.

Ranfru levert een volledig assortiment stooffruit, koelvers met een THT van 24-28 dagen.

Ranfru is IFS Food gecertificeerd, alle contracttelers van Ranfru hebben minimaal het Global GAP certificaat.