Skip to main content
Nieuws

Bezoek Ranfru en Boerderij Friet

Door: 16 oktober 2017augustus 30th, 2021Geen reacties

Op 27 september hebben we met een grote groep klanten van TotaalVERS twee regionale leveranciers bezocht.

Vroeg in de ochtend zijn we met een touringcar vertrokken in de richting van Strijen waar we een bezoek brachten aan Ranfru Stoverij. Een fruitteeltbedrijf met als specialisatie de duurzame teelt van Hollandse stoofperen Gieser Wilderman en Saint Rémy. Daarnaast beschikt Ranfru over een productielocatie. Hier worden stoofperen geschild, gestoofd en verpakt tot panklaar of serveerklaar, gekoeld stooffruit. Een prachtig bedrijf waar TotaalVERS al jaren zaken mee doet! En wist je dat alle stoofperen die TotaalVERS in haar maaltijden verwerkt bij Ranfru Stoverij vandaan komen?

We werden ontvangen met koffie en een heerlijke perencake in het perenveld! Na een leuke rondleiding door de velden en mooie verhalen over hun producten vertrokken we met de bus naar de productielocatie van Ranfru Stoverij waar we een heerlijke lunch hebben genuttigd en natuurlijk een rondleiding kregen door de productieruimtes. Inmiddels kennen we het geheim van de heerlijke stoofpeertjes.

Na het bezoek aan Ranfru Stoverij vertrokken we rond het middaguur met de touringcar naar Goudswaard waar we Boerderij Friet bezochten. Boerderij Friet is het bedrijf van de familie Veerman en houdt zich sinds 1930 bezig met reguliere akkerbouw en, sinds 2014, met het verbouwen van de perfecte frietaardappelen. Deze heerlijke aardappelen worden dagelijks gesneden tot verse friet en verse kookaardappelen.

Bij Boerderij Friet kregen we een rondleiding op het erf, een kijkje in de snijderij en mochten we op de akkers onze eigen aardappelen rooien. De dag werd natuurlijk afgesloten met een lekkere zak verse Boerderij Friet en een passend drankje.