Skip to main content
Nieuws

Gezonde Korte Ketens!

Door: 26 april 2018augustus 30th, 2021Geen reacties

Afgelopen maanden heeft TotaalVERS deelgenomen aan de Masterclasses ‘Gezonde Korte Ketens’ van Diverzio in samenwerking met de Rabobank. Ruim 30 boeren, telers en kwekers uit de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee nemen deel aan de zoektocht naar keten verkorting.

Tijdens de verschillende bijeenkomsten werden de deelnemers begeleid in hun zoektocht naar ketenverkorting. Rechtstreeks zaken doen met afnemers uit de zorg stond hierin centraal. Iets dat uitdagender blijkt dan van te voren werd verwacht! Uit praktijkverhalen van Chef-kok Martijn van Gemst (Zorgwaard) en Chef-kok Wilfred Vat (De Zellingen) blijkt dat zorginstellingen op zoek zijn naar panklare producten. Waar de boeren nog wel eens de illusie hadden dat ze met hun trekker voor de deur konden lossen dachten de koks daar toch net iets anders over!

‘’Zelf aardappels schillen en ontpitten is niet meer van deze tijd, wij willen ons focussen op het neerzetten van een mooie maaltijd voor onze bewoners’’

Ook brachten wij een bezoek aan twee mooie boeren bedrijven die aantoonde dat het anders kan! Het eerste bezoek was aan de oudste boerderij van de Hoeksche Waard. Op deze boerderij vertoeven ongeveer honderdvijftig runderen. Alle runderen worden geboren op de boerderij, er wordt geen vee ingekocht. Al het vlees is puur en dus vrij van antibiotica! Ook is er de keuze gemaakt om het vlees niet meer te verkopen aan partijen waarvan ze niet weten waar het terecht komt. Al het vlees wordt verkocht middels vleespakketten aan de deur of wordt afgenomen door zorginstellingen die gaan voor kwaliteit!

Het tweede boeren bedrijf dat we bezochten was die van de familie Boer die hun eigen Cherry Patatoes telen. Het kleinste rode aardappeltje van Nederland wordt geteeld met aandacht voor natuur en milieu en krijgt de tijd te groeien tot een volwassen krielaardappel. Familie Boer is de enige teler van Nederland die zich richt op dit mooie product!

Door ons te blijven mengen in bijeenkomsten met boeren, telers en kwekers willen wij ons verder ontwikkelen op het rechtstreeks zaken doen met boeren, telers en kwekers. Het beperken van foodmiles, een verser product en een eerlijke prijs voor zowel de boer als onze klant!

Meer te weten komen wat Diverzio allemaal doet? Neem dan is een kijkje op www.Diverzio.nl!