Skip to main content
Nieuws

NIEUW! Sperziebonen uit Zuid Beijerland!

Door: 14 juli 2020augustus 25th, 2021Geen reacties

Als bekend hechten wij bij TotaalVERS veel waarde aan het rechtsreeks zaken doen met boeren en telers uit eigen streek. Recent hebben wij weer een streekleverancier toe mogen voegen aan ons assortiment en dat betekent dat de sperziebonen van TotaalVERS afkomstig zijn uit de buurt en verser zijn dan ooit!

Nu horen wij u denken; leuk die sperziebonen uit de streek maar hoe verloopt zo’n teeltproces nu eigenlijk?

Stap 1: Zaaien
Van 15 april tot 1 augustus worden de sperziebonen om de vier dagen ingezaaid, dit zorgt het gehele seizoen voor een verse oogst! Voor het zaaien wordt er gebruik gemaakt van een geavanceerde zaaimachine met GPS. De rijafstand bedraagt minimaal 50 centimeter voor een optimale winddoorlatendheid. Dit verkleint de kans op ziekten en plagen. Bestrijdingsmiddelen zijn hierdoor vrijwel overbodig en ook dit komt de kwaliteit van de sperziebonen ten goede. Tijdens het zaaien wordt er tevens plaats specifieke bemesting toegepast!

Stap 2: De natuur
De kleigrond in de Hoeksche Waard is ideaal voor de bonenteelt en dat proeft u. Na het zaaien laten wij het werk vooral aan de natuur over. Uiteraard wordt de natuur een handje geholpen wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld in geval van extreme droogte. De planten krijgen precies de behandeling die ze nodig hebben. Doordat de teler over eigen machines beschikt kan er snel en efficiënt worden ingespeeld op weersomstandigheden. Het resultaat: smaakvolle en knapperige sperziebonen.

Stap 3: Oogsten
De sperziebonen komen elke dag vers van het land, en worden dagelijks machinaal geplukt, gewassen, gesorteerd en met de hand nagelezen. Dit alles onder de strengste kwaliteitseisen en volledig in eigen beheer. Vervolgens worden de sperziebonen verpakt conform de wensen van de klant, inclusief certificeringen en eventuele barcodes.

Stap 4: Koelen
Voordat de sperziebonen op transport gaan vanuit de teler, worden ze in een geavanceerde opslagunit teruggekoeld naar zes graden. Snel en efficiënt terug koelen verbetert de houdbaarheid van de sperziebonen.

Wist u dat:
– 150 gram sperziebonen slechts 31 Kcal bevatten!
– Sperziebonen rijk zijn aan vitamine C en A!

Wilt u meer te weten komen over Zonnehoeve Akkerbouw? Neem dan eens een kijkje op www.TotaalVERS.nl/streekproducten.